Депутат Ради самотужки блокує парламентську трибуну / Скріншот - Youtube, RadaTVchannel

На ранковому засіданні Верховної Ради України позафракційний народний депутат Сергій Мельничук проводить одиночне блокування трибуни.

Читайте такожСьогодні Рада розгляне питання щодо розмитнення "євроблях" (наживо)

Як передає кореспондент УНІАН, від початку засідання він мовчки стоїть за трибуною, жодних заяв він не виголошував.

Відео дня

При цьому, іншим депутатам доводиться виступати зі своїх робочих місць.

Водночас, на своїй сторінці у Facebook Мельничук зробив пост та виклав відео, де повідомляє, що блокує трибуну, і вимагає поставити на голосування проект постанови про скасування підняття тарифів на газ.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Кабмін підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів.

27 жовтня рішення про підвищення ціни на газ було опубліковано на урядовому порталі.

До підвищення ціна газу для населення становила 4942 грн за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, які включають транспортування, - 6958 грн за тисячу кубометрів.

Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з Міжнародним валютним фондом. Представники Фонду раніше наполягали на тому, що вартість «блакитного палива» повинна бути вирівняна (піднята) до рівня імпортного паритету.

Сьогодні, 8 листопада, ряд фракцій та груп виступили з вимогою розглянути на пленарному засіданні парламенту проект постанови про зниження ціни на газ.

Зокрема у фракції “Батьківщини” заявили, що не голосуватимуть за жодне з питань порядку денного роботи парламенту до ухвалення відповідної постанови.

На ухваленні постанови про зниження ціни на газ також наполягають, зокрема, фракції Радикальної партії та «Об’єднання «Самопоміч».