Степан Полторак / фото REUTERS

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що через вибухи на арсеналах за останні три роки до відповідальності притягнули понад 75 військових.

Про це сказав Полторак в інтерв'ю "5 каналу".

Полторак повідомив, що через проблеми з фінансуванням станом на 2014 рік більшість арсеналів повинні були бути закриті.

Відео дня

Читайте такожУ НАТО підтвердили готовність допомогти Україні зміцнити безпеку сховищ боєприпасів

"Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи від Сватово, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягали. Я притягнув 75 людей до відповідальності, у тому числі понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми - зараз ніхто не хоче займати ці посади. Чому? Тому що немає хорошого фінансового ресурсу. В сучасних умовах забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко", - сказав Полторак.

Нагадаємо, останній раз вибухи на арсеналі відбулися 9 жовтня 2018 року у 04:42 на складах військової частини Ічня 2, с. Дружба.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко очікує "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на військовому арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області.

За даними військової прокуратури, вибухи на складах з боєприпасами під Ічнею Чернігівської області сталися в результаті диверсії.