Всього в липні-вересні РПЛ витратила 12,9 мільйонів гривень / фото УНІАН

У третьому кварталі 2018 Радикальна партія Олега Ляшка оплатила рекламу на телеканалах «112» і NewsOne за гроші, отримані з Державного бюджету України. При цьому партія підтримує санкції проти цих каналів.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Протягом липня-вересня партія витратила на рекламу по телебаченню 3 мільйони гривень. З них 900 тисяч гривень бюджетних коштів у кінці серпня отримав телеканал "112 Україна". Ще 900 тисяч отримала ТОВ "Новини 24" за "розміщення інформаційних роликів в ефірі телеканалу" NewsOne.

Відео дня

Читайте такожДві третини українців не вірять у чесність майбутніх виборів президента – опитування

Незважаючи на це, в жовтні більшість народних депутатів Радикальної партії - 16 політиків, у тому числі Олег Ляшко - підтримали санкції проти "112 Україна" і NewsOne. Офіційно канали підозрюють у використанні "дискурсивних практик російської імперсько-шовіністичної пропаганди".

"З одного боку, Радикальна партія підтримує санкції відносно 112 каналу і NewsOne, звинувачуючи їх у російській пропаганді. З іншого боку, за місяць до голосування в Раді перераховує цим каналам значні суми коштів за розміщення рекламних роликів, що виглядає, м'яко кажучи, нелогічно. При цьому мова йде про витрачання саме коштів, отриманих партією з бюджету", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Всього в липні-вересні РПЛ витратила 12,9 мільйонів гривень. Третину коштів - 4,8 мільйонів - партія направила на рекламу (3 мільйони - на рекламу по ТБ і 1,5 мільйона - на друковані ЗМІ). При цьому з 12,9 мільйонів витрат тільки 87 тисяч гривень були власними коштами партії. Решта - гроші з держбюджету, зазначає КВУ.

Як повідомляв УНІАН, за даними опитування, за Олега Ляшка не проголосують ні в якому разі близько чверті виборців.