Петро Порошенко / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко оголосив, що воєнний стан може бути введено з 9 ранку 28 листопада, строком на 30 днів, а не на 60, як пропонувала РНБО.

Відповідну заяву він зробив у своєму відеозверненні. Воєнний стан, за словами президента вводиться на усій території України.

Читайте такожВоєнний стан в Україні: що потрібно знати про його введення (інфографіка)

Відео дня

«РНБОУ рекомендувала мені запровадити воєнний стан на 60 днів. Моє рішення - я буду пропонувати парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан жодним днем не накладався на початок виборчої кампанії», - заявив президент.

За словами президента, воєнний стан триватиме 30 днів і завершиться всередині грудня.

«На початку грудня я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися відповідно до Конституції 31 березня 2019 року», - зазначив глава держави.

«Як Верховний головнокомандувач докладу всіх зусиль для того, аби вкластися в цей стислий термін і за місяць витиснути максимум можливостей для підвищення нашої готовності відбити можливий повномасштабний наступ росіян», - запевнив Порошенко.

Нагадаємо, 25 листопада російська сторона здійснила напад на судна ВМС ЗСУ у Керченській протоці та захопила два українські військові катери та буксир разом з екіпажем. 

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що РНБО пропонує для створення умов щод протидії збройної агресії ввести воєнний стан в Україні терміном на 60 діб.

Президент України Петро Порошенко підтримав введення військового положення. Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони одноголосно рекомендував парламенту підтримати проект закону, яким затверджується указ президента про введення воєнного стану в Україні.

Відповідний проект закону має розглянути Верховна Рада.