10 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон / фото з відкритих джерел

У газеті «Голос України» опубліковано текст закону про припинення договору про дружбу і співпрацю з Росією.

Зазначається, що документ набуде чинності в середу, 12 грудня. Зазначається, що дія договору припиниться 1 квітня 2019 року.

Читайте такожУ Путіна відреагували на припинення Україною дії Договору про дружбу з РФ

Відео дня

«Припинення дії договору звільняє Україну від будь-яких обов'язків щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання зазначеного договору до припинення його дії», — йдеться в тексті закону.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон, що припиняє дію договору про дружбу, співпрацю та партнерство з Росією.

6 грудня Верховна Рада прийняла закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією», внесений президентом України. Законом припиняється з 1 квітня 2019 року дія Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Росією, складеного 31 травня 1997 року в Києві і ратифікованого Верховною Радою 14 січня 1998 року.

У законі вказується, що припинення дії договору обумовлено збройною агресією Росії проти України, що є істотним порушенням цього договору. Припинення дії договору не звільняє Україну від усіляких зобов'язань з його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.