За словами президента, необхідно «мати зброю, підготовку, належний рівень готовності для того, щоб зустріти ворога» / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ розцінює дії Російської Федерації із цілеспрямованого нарощення збройних сил на кордоні з Україною як передумову для повномасштабного вторгнення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з воїнами 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, які виконують завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

«Було би злочинною бездіяльністю, якби я як президент, як верховний головнокомандувач, а також керівництво ЗСУ, керівництво операції Об’єднаних сил діяли б безвідповідально і не вживало заходів для того, щоб захистити кожен клаптик української землі», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив про значне посилення угруповання сил РФ в Азовському морі

За словами президента, необхідно «мати зброю, підготовку, належний рівень готовності для того, щоб зустріти ворога».

«Ми зараз розцінюємо такі дії РФ, як цілеспрямоване нарощення збройних сил на нашому українському кордоні, як передумову для повномасштабного вторгнення РФ на нашу землю», - заявив президент, відзначивши, що за пропозицією керівництва Збройних сил негайно затвердив режим і план заходів щодо запровадження та забезпечення воєнного стану в окремих областях України.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.