Ілюстрація / REUTERS

Генеральна Асамблея ООН не підтримала представлений Росією проект резолюції «Про збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності».

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив постійний представник України у ООН Володимир Єльченко.

«Ще одна російська ганьба в Генеральній Асамблеї ООН: на цей раз проект резолюції «Про збереження Договору про РСМД» не пройшов навіть просту більшість голосів», – написав Єльченко.

Відео дня

Проти представленої Росією революції проголосували 46 країн, підтримали – 43, утрималися – 78.

Зокрема, резолюцію не підтримали США, країни ЄС, Японія, Туреччина, Ізраїль та Україна.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про намір США вийти з договору з Росією про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Він підкреслив, що Росія порушила умови цього договору. Договір покликаний сприяти обороні США та їхніх союзників в Європі й на Далекому Сході. Він забороняє США і Росії зберігати, виробляти і використовувати крилаті ракети наземного базування з радіусом дії від 300 до 3 тисяч 400 миль.

Читайте такожКремль давно почав нову Холодну війну проти США – екс-посол

2 жовтня Столтенберг заявив, що Росія порушує договір щодо РСМД, і в Альянсі знають про нову російську ракетну систему 9М729.

В Євросоюзі вважають, що цей договір має важливе значення для європейської і глобальної безпеки, а тому пропонують США і РФ зберегти дію договору.

В ЄС зауважують, що договір РСМД сприяв завершенню «холодної війни» і гонки озброєнь і є «одним зі стрижнів архітектури системи європейської безпеки» після набрання чинності 30 років тому.