Ілюстрація / REUTERS

2018 рік був для України «важким», але став ще одним кроком у побудові могутньої європейської держави.

Як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, про це заявив голова парламенту Андрій Парубій у підсумковому інтерв’ю телеканалу «РАДА».

Читайте такожПарубій підписав закон про перейменування УПЦ МП

Відео дня

За його словами, цього року «ми змогли втримати фронт», незважаючи на те, що агресивні атаки Росії стали ще більшими. Він нагадав про російську атаку на українські кораблі у Керченській протоці.

«Ми змогли об’єднати міжнародні зусилля і продовжили санкційну політику проти Росії», - наголосив Парубій.

Він додав, що Україна будує свою армію, яка стає все більш сильнішою і укріплює українську ідентичність.

«Цей рік для України у великій перспективі був хоч і важким, але ще одним кроком у побудові могутньої європейської держави» - сказав голова ВРУ.

Читайте такожПорошенко в лютому попросить Раду ухвалити зміни до Конституції про курс України на вступ до ЄС і НАТО

Говорячи про досягнення парламенту України у році, що минає, Парубій назвав ухвалення закону «Про національну безпеку України», який є «ключовим законом для реформи української армії і українського сектору безпеки по стандартах НАТО». За його словами, важливим було прийняття законів «Про протимінну діяльність в Україні», «Про прилеглу зону України», «Про Вищий антикорупційний суд». Спікер ВР додав, що символічним було ухвалення закону, який передбачає привітання в армії «Слава Україні» - «Героям слава». Парубій вважає важливими початкові рішення щодо ухвалення змін до Конституції, який визначає рух України до ЄС і НАТО як ключовий напрям зовнішньої політики України. За його словами, важливе ухвалення в першому читанні проекту закону про українську мову.

Парубій підкреслив, що цей рік роботи парламенту «в цілому пройшов успішно». За його словами, ухвалено загалом 158 законів.

Голова ВРУ зазначив, що в той же час, ще не ухвалено Виборчий кодекс, не розпочато процес по декомунізації назви Дніпропетровської області.

«Залишається обов’язком на наступний рік - закон про мову», - додав він.