Розпочалися переговори щодо вступу до Альянсу 30-го члена – Македонії / фото УНИАН

Україна має шанс вступити до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) після приєднання Македонії до Альянсу.

Про це глава Місії України при Організації Північноатлантичного договору Вадим Пристайко сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він нагадав, що розпочалися переговори щодо вступу до Альянсу 30-го члена – Македонії.

Відео дня

Пристайко висловив переконання, що Україна не зможе випередити Македонію у процесі приєднання до НАТО.

"Стати 30-м (членом) Україна вже не встигне, але, якщо ми будемо працювати, ми спокійно можемо стати 31-м або 32-м членом НАТО. Як ви знаєте, Альянс розглядає, крім Македонії, ще три країни, серед них Боснія і Герцеговина, Грузія та Україна, як ці країни готові і готуються стати членами Альянсу", - додав він.

Також Пристайко окреслив головні завдання України на поточний рік у процесі вступу в НАТО.

Читайте такожУкраїна не готова вступити до ЄС в найближчі роки - Клімкін

"Найбільш важливим завданням, я вважаю, залишається не тільки для України, а й для усіх її дипломатичних представництв, включно з цією місією, - це захист нашої держави у війні, яку ми ведемо, і від цього ми всі наші плани й ведемо. Що стосується захисту нашої держави - ми маємо зробити все необхідне, щоб наша армія стала спроможною відбити агресора, щоб наше суспільство було спроможним перемогти у гібридній війні", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, у НАТО припускають, що Македонія може стати членом Альянсу навесні 2020 року, якщо імплементує угоду з Грецією про перейменування країни. У НАТО очікують, що всі процедури, передбачені угодою між Македонією та Грецією, можуть бути завершені в середині січня 2019 року.

У березні 2018 року у НАТО офіційно визнали прагнення України отримати повноцінне членство в Альянсі і надали статус країни-здобувача.