Порошенко нагородив трьох митрополитів за особисті заслуги у створенні незалежної ПЦУ / УНІАН

Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами трьох митрополитів за особисті заслуги в розбудові незалежної Православної церкви України.

Текст відповідного указу №7/2019 розміщено на офіційному сайті глави держави.

«За значний внесок в утвердження духовності, милосердя та міжконфесійної злагоди, вагомі особисті заслуги у розбудові незалежної Православної церкви України, багаторічне сумлінне служіння Українському народові постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня Шостацького Володимира Івановича (Симеона) – митрополита; нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Драбинка Олександра Миколайовича (Олександра) – митрополита; нагородити орденом «За заслуги» ІІ ступеня Абрамчука Степана Васильовича (Андрія) – митрополита», - йдеться у документі.

Відео дня

Читайте такожТомос про автокефалію ПЦУ повернувся до України – Порошенко

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. На собор запросили всіх архієреїв Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) та Української автокефальної православної церкви.

УПЦ МП не підтримала собору, у ньому взяли участь лише два митрополити УПЦ МП: митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Під час собору обрали предстоятелем єдиної Православної церкви митрополита Епіфанія. Архієпископ Євстратій (Зоря) повідомив, що Філарет став почесним патріархом ПЦУ. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію, а 6 січня вручив його в Стамбулі предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.