Лавров заявив, що пропозиція США щодо місії ООН на сході України неприйнятна / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України є неприйнятною і пообіцяв, що «Донбас не здасться».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році.

Лавров нагадав, що Росія запропонувала організувати місію ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ на сході України.

Відео дня

Читайте такожЛавров розповів, яку владу Росія хоче бачіті в Україні

«У відповідь наші західні, перш за все, американські колеги висунули правило, яке вигадав Курт Волкер - представник США з українського врегулювання. Ці правила полягали не в тому, щоб, як передбачено Мінськими домовленостями, сприяти прямому діалогу між Києвом і ополченням (російськими бойовиками - УНІАН) і забезпечувати в цьому діалозі за посередництва ОБСЄ вирішення всіх питань, а в тому, щоб ввести на Донбас 30-тисячне військовий контингент з важкими озброєннями і взяти під контроль весь периметр тієї території Донбасу, про яку ми зараз говоримо», - сказав Лавров.

За його словами, пропозицією США передбачається розпустити окупаційне керівництво в Донецьку і Луганську і «направити поліцію ООН і адміністрацію ООН, яка буде там все вирішувати».

«Думаю, що нас всі розуміють, але хочуть вдавати, що це єдиний спосіб вирішення української кризи - піти на поводу у нинішньої влади і змусити Донбас здатися. Це не реально, це абсолютно нереалістично - на це сподіватися», - додав він.

Раніше в МЗС РФ заявили, що "дружнє ставлення" Росії до України й українського народу "не безмежне".