Російська влада сьогодні основну ставку робить на підрив України зсередини / president.gov.ua

Російська влада сьогодні основну ставку робить на підрив України зсередини. Про це президент Петро Порошенко він сказав на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Читайте такожРосія випробовує в Україні новітні технології гібридної війни - Порошенко

«Розуміючи, що українська армія протягом останніх років якісно зміцнилася, і, усвідомлюючи, що будь-яка подальша спроба військового вторгнення закінчиться для окупантів плачевно, в Кремлі основну ставку сьогодні роблять на підрив України зсередини. 2019 рік з цієї точки зору буде визначальним. В Кремлі до цього готувалися ретельно і довго», - зазначив Порошенко.

Відео дня

За його словами, керівництво Росії хоче провести на президентських і парламентських виборах в Україні підконтрольну собі владу.

«Мета також цілком зрозуміла – зупинити демократичний розвиток України, її рух у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції, повернути її у так звану «російську сферу впливу». І це не просто наші прогнози. Операція з впливу на українські вибори Росією вже ведеться повним ходом», - сказав президент.

Він запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб мінімізувати російський вплив на вибори і створити всі умови для проведення в Україні вільних і чесних виборів, відповідно до найвищих міжнародних стандартів.