"Суд" у Криму на два місяці заарештував підозрюваного в участі в українському батальйоні кримчанина / скріншот

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці кримчанина, якого підозрюють в участі в українському батальйоні, оголошеному в РФ незаконним.

Читайте такожДенісова вимагає, щоб РФ направила поранених українських моряків до нейтральної країни

Як повідомляється на сайті "суду", в задоволенні клопотання сторони захисту про обрання кримчанину запобіжного заходу, не пов'язаного з утриманням його під вартою, відмовлено.

Відео дня

"23 січня 2019 року Київським районним судом Сімферополя розглянуто у відкритому судовому засіданні постанову старшого слідчого-криміналіста слідчого відділу УФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю про порушення перед судом клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Кадирову Е.О. Він підозрюється в тому, що виїхав на територію України, де добровільно вступив до діючого на території України збройного формування "Кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджихана", не передбаченого законодавством цієї держави, що діє з метою, яка суперечать інтересам Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "суд" на підставі поданих матеріалів і доказів обрав затриманому запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на два місяці (до 23 березня 2019 року).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 січня, силовики провели обшук в смт Красногвардійське в мікрорайоні Данилівка в будинку Бекіра Абултарова, під час якого вилучили телефони та робочий ноутбук, а також обшукали будинок батьків заступника командира громадського формування «Аскер» Евеліни Аріфової, вилучивши планшет.

У ФСБ РФ заявили, що обшуки проведено в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 208 КК РФ (участь у незаконному збройному формуванні), стосовно двох жителів анексованого Криму.