Іноземні гості були спокійні під час "батлу"  / скріншот відео ТСН

Президент України Петро Порошенко та кандидати у президенти Анатолій Гриценко і Юлія Тимошенко зустрілися на "українському сніданку" у Давосі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, Порошенко порівняв Тимошенко з лідером Венесуели, а вона нагадала йому про невиконані обіцянки.

Читайте такожНа "українському сніданку" у Давосі заявлені Тимошенко й Гриценко, Порошенка немає (відео)

За словам кореспондента, кандидати у президенти влаштували справжній "батл". Порошенко прийшов під кінець заходу і відпустив декілька гострих шпильок на адресу Тимошенко щодо її обіцянки знизити ціну на газ вдвічі, не називаючи її прямо, але по риториці можна було зрозуміти, про кого йде мова. Тимошенко в боргу не залишилась і відповіла.

«Для тих, хто хоче зрозуміти, що означає декларувати фіксовані ціни нижче ринкових на певні товари для людей – це те саме, що роблять Чавес і Мадуро в Каракасі і Венесуелі. Який поточний рівень життя цих людей, легко можна побачити на телебаченні, особливо цієї ночі, коли мільйони венесуельців вийшли сказати «ні» Мадуро, сказати «ні» популізму, сказати «ні» безвідповідальним політикам», – сказав Порошенко у своєму виступі.

Тимошенко вже у кулуарах форуму відповіла: «Я думаю, що йому варто порівняти себе з Мадуро, бо він, коли йшов на президентські вибори, обіцяв по тисячі гривень заробітної плати нашим солдатам, якщо вони підуть на контракт, за дві години закінчити АТО. Він обіцяв медичну страховку кожному військовому, він обіцяв нульову терпимість до корупції, обіцяв продати свій бізнес. Я думаю, що йому тут на трибуні треба було не критикувати, а звітувати про те, що він зробив».

Іноземні гості, спостерігаючи на "батлом" кандидатів, мали стриманий спокій і намагалися не ставати на чийсь бік. Екс-секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен окремо наголосив, що він не підтримував Тимошенко, а його відео на з’їзді «Батьківщини» було неправильно витлумачено, адже він робив привітання щодо реформ на адресу всієї України, а не окремого кандидата в президенти.