У Росії згодні тільки на одноразову поїздку спостерігачів / УНІАН

У Росії виключили можливість відправлення міжнародної моніторингової місії у Керченську протоку.

Про це заявив у середу ТАСС заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін.

"Про це й мови не може бути. Ми в якості жесту доброї волі запропонували таку одноразову поїздку експертів, щоб вони потім доповіли своєму керівництву. Але, на жаль, це було сприйнято як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожНапруженість у Чорному і Азовському морі буде зростати - розвідка США

У МЗС виступили категорично проти довгострокової місії у Керченській протоці.

"Ми в особі президента Путіна запропонували канцлеру Меркель, що якщо вони хочуть направити одноразову якусь групу для того, щоб подивитися, як йдуть справи на місці в Керченській протоці, то ми готові це організувати. Але ми категорично проти того, щоб це погоджувалося як-то з багатостороннім форматом моніторингу, та ще включаючи Україну, тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель допустити фахівців з ФРН і Франції в район Керченської протоки.

Згодом у Росії заявили, що вони не домовлялися з Францією і Німеччиною щодо постійної присутності спостерігачів у Керченській протоці.