Довкола слів Гриценка розгорівся скандал / фото УНІАН

Голова Управління держохорони Валерій Гелетей слідом за генпрокурором Юрієм Луценком звинуватив кандидата у президенти України і колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка у наклепі.

Гелетей на своїй сторінці у Facebook також вимагає вибачень від екс-міністра оборони.

Гриценко в інтерв'ю заявляв про те, що Гелетей не служив у ЗСУ, а в 1990-х працював в УБОЗ та УБЕЗ, де нібито займався "суцільним хабарництвом і кришуванням".

Відео дня

Читайте такожПродовження епопеї: дружина Луценка вирішила подати в суд на Гриценка через слова про її сіна

Гелетей відповів, що досвід роботи в Управлінні з боротьби з організованою злочинністю "був вкрай необхідний для боротьби з терористами і бандитами" в районі АТО в 2014 році.

Гелетей заявив, що зведені підрозділи Управління держохорони під його керівництвом одними з перших попрямували в зону бойових дій, де звільнили першу будівлю на захопленій території − СБУ в Донецькій області.

На думку голови УДО, Гриценко "знав би про це, якби йшов пліч-о-пліч, звільняючи будинок за будинком, розміновуючи залишені терористами розтяжки".

"Знімаючи з українських адміністративних будівель прапори сепаратистів і РФ, які й досі лежать у моєму кабінеті як нагадування. Зайдіть у гості вибачитися за свої слова, і я вам покажу ці прапори", – підсумував Гелетей.

Як повідомляв УНІАН, Гриценко в інтерв'ю Дмитру Гордону заявив, що "війна давно закінчилася", якби генпрокурор Юрій Луценко "не ховав сина від фронту".

Такі його слова навів у своєму пості на Facebook генпрокурор і повідомив, що його син "пішов у 2014 році на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади".

Потім лідер партії "Громадянська позиція", кандидат у президенти, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко заявив, що не буде вибачатися перед "патологічно брехливим" генеральним прокурором Юрієм Луценком, але просить вибачення у його сина, який був добровольцем в АТО.