Сьогодні відбудеться суд над Мангером / фото ТСН

Сьогодні, 12 лютого, Шевченківський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід для керівника Херсонської облради Владислава Мангера.

Заздалегідь до будівлі суду приїхали автобуси з нацгвардійцями. Як відомо, засідання має розпочатись о 12 годині, передає ТСН

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. Шевченківський районний суд Києва 12 лютого о 12.00 розгляне клопотання про застосування щодо Мангера запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст.27 (види співучасті), п 4, 6, 11, 12 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шестеро осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

21 січня 2019 року в СБУ заявили, що Левін був оголошений в міжнародний розшук ще 10 грудня 2018 року.

28 січня на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в ГПУ, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.