REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич сказав на брифінгу в Москві.

«В ОБСЄ вже розпочата робота з визначення модальності і конкретних кроків у перерахованих напрямках, в першу чергу, в плані спостереження за припиненням вогню і відведенням озброєнь. Ці завдання має вирішувати Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, що працює на Україні з березня минулого року. З свого боку ми готові активно сприяти її роботі, підтримувати її у фінансовому, матеріально-технічному і кадровому плані», — сказав Лукашевич.

Читайте такожМісія ОБСЄ не побачила відведення важких озброєнь в зоні АТО

Відео дня

Він підкреслив, що відповідно до підписаного 12 лютого Комплексу заходів з виконання Мінських угод, на ОБСЄ покладається вкрай відповідальне завдання із забезпечення ефективного моніторингу і верифікації режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння із застосуванням всіх необхідних технічних засобів – супутників, безпілотних літальних апаратів, РЛС.

Лукашевич нагадав, що під спостереженням місії ОБСЄ має бути здійснене «виведення всіх іноземних озброєних формувань, військової техніки, найманців з території України».