Клімкін зазначив, що Чорне море стане "Бермудським трикутником" для Росії / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що Україна поверне окупований Росією Крим, а українські кораблі стоятимуть в порту Севастополя.

Про це глава МЗС сказав в Одесі на першій міжнародній конференції "Одеські дебати".

"Чорне море ніколи не буде належати російському режиму. Насправді воно стане для нього Бермудським трикутником, це 100%", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожКлімкін впевнений, що ЄС не призупинятиме дію безвізу з Україною через декриміналізацію незаконного збагачення

Також міністр заявив, що російський режим "тотально дестабілізує все, що може". "Це він робив увесь час, але п'ять років тому вирішив порушити будь-які принципи не тільки міжнародного права, але й будь-які моральні принципи, і здійснити окупацію Криму. Ми обов'язково повернемо Крим. Це на сьогодні - повернення Криму - стало частиною ДНК українців, частиною ДНК України, частиною ДНК української нації. Ми це обов'язково зробимо", - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що для повернення Криму Україна має бути сильною як у сфері безпеки, так і в економіці. "Маємо не просто когось наздоганяти, а перестрибнути", - заявив Клімкін.

"Декілька днів тому ми стояли разом на палубі американського есмінця. Я впевнений, що так колись будемо стояти на палубі українського есмінця, і не тільки в Одесі, а й в Севастополі. От саме цього маємо прагнути, і так само маємо відбити економічний зашморг Росії", - сказав Клімкін.