Порошенко прокоментував заяву президента РФ / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко назвав незаконний візит президента РФ Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму порушенням суверенітету України.

Про це глава держави повідомив під час програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Порошенко відзначив, що президент РФ незаконно відвідав Крим. «Зараз сьогодні відбулося порушення суверенітету України у зв’язку із відвіданням Криму президентом РФ Путіним», - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Одразу після виборів": Порошенко розповів, коли планує розпочати повернення Криму

Також Порошенко прокоментував заяву президента РФ про те, що з діючим керівництвом України не вдасться домогтися «позитивного результату» у відносинах Києва та Москви. «Сьогоднішнє твердження Путіна про те, що він готовий співпрацювати з будь-яким кандидатом на виборах в президенти України, крім Петра Порошенка є абсолютно чіткою позицією, що до виборів президента Путін буде ходити, молитися, просити, щоб у нас вибір українського народу залежав від Путіна, а не від українського народу і моя чітка позиція – ви (Путін – УНІАН) цього не дочекаєтесь. Україна вже інша та українці будуть самі визначати свою долю», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня Путін відвідав окупований Крим у зв'язку з п'ятою річницею анексії півострова.

Крім того, Путін в окупованому Криму заявив, що з чинним керівництвом України не вдасться домогтися «позитивного результату» у відносинах України і РФ, тому потрібно чекати, коли «спаде хвиля русофобії».