«Нацкорпус» мітингує під будівлею АП / фото Букви

Учасники акції «Національного корпусу» «#СвинарчуківПорошенка – за ґрати!» проти розкрадань в оборонному комплексі колонною пішли з Майдану Незалежності до Адміністрації президента.

Як передає кореспондент УНІАН, в акції беруть участь до 3 тис. осіб.

Учасники акції пройшли вулицями Грушевського та Інститутською до Адміністрації президента на вулиці Банковій. Попереду колони їхали автомобілі вибухотехнічної служби, а поліцейські перевіряли днища припаркованих на тротуарі легковиків на предмет вибухових пристроїв.

Слід також зазначити, що за колоною йшли декілька сотень пенсіонерів, які весь час мовчки спостерігали за акцією, відгороджені від активістів шеренгою молодиків в одностроях — представниками «Нацкорпусу» та «Нацдружин».

Читайте такожНа акцію «Нацкорпусу» у центрі столиці автобусами привезли декілька сотень пенсіонерів

Активісти прийшли до Адміністрації президента, щоб вкотре передати свої вимоги: притягнути до кримінальної відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання оборонного бюджету — вже звільненого з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших.

Біля Адміністрації президента зосереджено дуже багато правоохоронців у спеціальному спорядженні — шоломах, наколінниках, тактичних окулярах.

Близько сотні правоохоронців перекрили Банкову біля Будинку письменників.

Також у дворах будинків за адресами Банкова, 1 та 2 зосереджено щонайменше 100 правоохоронців. Крім того, за спинами спецпризначенців припарковані декілька вантажівок-автозаків. Також на місці події стоїть автомобіль пожежної служби.

Як повідомляв УНІАН, раніше учасники акції «Національного корпусу» «#СвинарчуківПорошенка – за ґрати!» проти розкрадань в оборонному комплексі зібралися на Майдані Незалежності й після мітингу вирушили до Адміністрації президента.

Активісти «Нацкорпусу» та «Нацдружин» хочуть вкотре передати свої вимоги: притягнути до кримінальної відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання оборонного бюджету — вже звільненого з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших.