Кабмін підтримав відставку голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва / facebook.com/andriy.gordeev/

Кабінет міністрів України схвалив рішення про відставку голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам народний депутат Олексій Гончаренко після засідання уряду.

"Відставка голови Херсонської області: за власним бажанням було підтримано, і голови Одеської ОДА пана Степанова за пропозицією президента - це також було підтримано", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: активісти провели акції під будинками Мангера і Рищука (фото)

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня Гордєєв подав заяву з проханням звільнити його з посади голови Херсонської ОДА. Президент України Петро Порошенко пообіцяв через тиждень звільнити Гордєєва з посади.

Після заяви Гордєєва про свою відставку оголосив його заступник Євген Рищук. «Я прийшов до ОДА на запрошення Андрія Гордєєва і йду разом з ним. Як мені здається, так і має бути», - написав він у Facebook і висловив упевненість, що «рано чи пізно знайдемо справжнього замовника» вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Активісти вимагали звільнити Гордєєва, його заступника Рищука і голову Херсонської облради Владислава Мангера, вважаючи їх причетними до організації вбивства Гандзюк. Однак генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера, підозрюваного в організації вбивства. 5 квітня Мангеру одягли електронний браслет для відстежування його місця перебування.