Гайворонського знову посадили до СІЗО Сімферополя / Фото: Facebook

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував на 10 діб ялтинського журналіста і блогера Євгена Гайворонського за відмову проходити медобстеження під час його попереднього затримання 26 березня.

Читайте такожВидані жителям ОРДЛО російські паспорти ніким не визнаватимуться – Клімкін

Як повідомляє «Крим.Реалії», в даний момент Гайворонський знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі.

Відео дня

26 березня Гайворонського затримали за підозрою у вживанні наркотичних засобів. "Суд" в Ялті заарештував його на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря) і зобов'язав пройти лікування від наркотичної залежності.

Затриманий журналіст був після того, як в ефірі радіо "Крим.Реалії" заявив, що жителі Криму "усвідомили помилку" і хочуть повернутися під контроль України. Після виходу з-під варти він повідомив, що збирається виїхати на материкову частину України.

Журналіст народився в Донецьку, там працював журналістом. Кілька років тому переїхав у Крим, де спочатку працював прес-секретарем місцевої проросійської громадської організації "Народна єдність" і редактором видання "Євразійський журнал". Тоді він підтримував анексію і політику російського президента Володимира Путіна.

Деякий час Гайворонський був кореспондентом кримської редакції російського видання "Комсомольська правда", а потім змінив позицію і став співпрацювати з опозиційним виданням "Примечания".