Балуха утримують у колонії в Тверській області РФ / фото УНІАН

У Російській Федерації не пустили до політв'язня - громадянина України Володимира Балуха представника українського консульства через нібито наявність російського громадянства у активіста.

Як говориться в повідомленні Кримської правозахисної групи в Facebook 7 травня адвокат Ольга Дінзе вкотре відвідала Балуха у виправній колонії № 4 м. Торжок (Тверська область, РФ), якого утримують в ШІЗО.

«Після прибуття в колонію його вже тричі відправляли в ШІЗО з надуманих причин. Адміністрація повідомила, що цього разу українець має вийти з ШІЗО 19 травня. У ШІЗО він, як і раніше, їсть лише хліб і п'є воду. Його стан здоров'я, за словами адвоката, помітно погіршився. В очі відразу кидаються сильні набряки ніг, що, швидше за все, свідчить про хворобу нирок», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКремль продовжує катувати політв’язнів – Клімкін про продовження Балуху строку ув’язнення

Також, заявляють правозахисники, вчора, 7 травня, представника консульства України в РФ не допустили до Балуха. «Причиною відмови співробітники колонії назвали те, що, за інформацією ФСВП, Балух є громадянином РФ. Жодної інформації, що це підтверджує, надано не було», - наголошують правозахисники.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський райсуд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балухву до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балух перебуває в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

4 квітня українця помістили в штрафний ізолятор, де ув’язнених тримають в суворих умовах на хлібі й воді. Він мав перебувати там до 19 квітня. Російські тюремники відмовилися приймати посилки з продуктами і речами, аргументувавши тим, що поки ув’язнений перебуває в ШІЗО, посилки і побачення йому не дозволено.