Вакарчук, за повідомленнями ЗМІ, йде у політику / фото УНІАН

За інформацією журналістів, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вже сформував передвиборний штаб, який очолює екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко.

Як пише журнал "Новое время" в статті "Люди, які змінять Раду", передвиборний штаб Вакарчука розмістився по сусідству зі штабом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в бізнес-центрі Horizon, - там давно знаходиться офіс рок-музиканта.

Ні Клименко, ні прес-служба Вакарчука не захотіли надати коментарі журналістам.

Відео дня

Сам Вакарчук в листуванні з НВ у Twitter наголосив, що за жодних обставин не очолить виборчий список БПП "Солідарність". Мовляв, це чутки, які безпідставно тиражують блогери із соціальних мереж.

Вакарчук, за інформацією одразу декількох джерел, веде переговори з декількома так званими лідерами думок - відомими медіаперсонами, щоб ті увійшли до його політсили.

Київський міжнародний інститут соціології невисоко оцінює підтримку умовної "партії Вакарчука" - лише на рівні 1,5%.

Читайте такожВакарчук про участь у виборах президента України: я нікому нічого не обіцяв

Цей рейтинг може зрости за рахунок частини електорату президента Петра Порошенка і лідера Громадянської позиції Анатолія Гриценка, вважає директор Інституту досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. Нинішній рейтинг БПП - 13,9%, а Громадянської позиції Гриценка - 5,1%.

Але поживитися виборцями обох партій Вакарчуку буде досить складно - він розчарував частину своїх прихильників відмовою від участі в президентських перегонах, зазначають журналісти.

На входження в парламентський список Вакарчука сподівається невеликий політпроект "Дій з нами". Його організували депутати-єврооптимісти Мустафа Найєм, Олексій Мушак та Світлана Заліщук, а також один з творців Нацполіції - Сергій Блажевич. На сайті проекту запущена програма краудфандингу для фінансування промокампанії.

Один з учасників групи "Дій з нами" зізнався: "Ми не налаштовані йти на парламентські вибори самостійно, тому що не пройдемо". Тактика цієї групи проста: дочекатися, коли Вакарчук привселюдно оголосить про похід на вибори, і отримати місця в його списку.

Раніше ЗМІ повідомили, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук братиме участь у парламентських виборах і незабаром представить свою команду.