Ілюстрація / REUTERS

Лідер фракції «Самопоміч» в парламенті Олег Березюк припускає, що Верховна Рада голосуватиме за постанови щодо призначення дати інавгурації новобраного президента в четвер, 16 травня.

Читайте такожЗеленського викликали до суду

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу журналістам в рамках засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

«Я думаю, що дата інавгурації голосуватись буде в четвер, так як сьогодні це виглядає. Затримує цей розгляд (профільний – УНІАН) комітет. Комітет каже, що збереться в середу», - пояснив Березюк.

За його словами, це означає, що голосування за проекти постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента відбудеться у четвер.

«Якщо (профільний комітет – УНІАН) збереться сьогодні – то голосування буде завтра», - наголосив він.

***Головним з розгляду проектів постанов про інавгурацію визначено комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10 травня до Верховної Ради було внесено 5 проектів постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Ініціаторами документів були народні депутати Сергій Міщенко, Віктор Балога, Віталій Купрій, Сергій Каплін і Олександр Сугоняко.

У проектах постанов парламенту пропонувалось три дати для церемонії: 19 і 20 травня, а також 1 червня.

10 травня новообраний президент Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня. За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, чинний глава держави Петро Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та роздає генеральські звання і високі державні нагороди.

Сьогодні, 13 травня, голова ВР Андрій Парубій повідомив, що у суботу, 11 травня, один з проектів постанов про інавгурацію було відкликано, при цьому не уточнив, який саме.