Володимир Зеленський / REUTERS

Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка зазначає, що найближчим часом буде представлено законопроект щодо відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам у відповідь на запитання щодо перших дій команди нового президента Володимира Зеленського.

Рябошапка зазначив, що є проект плану дій, який наразі узгоджується. "Першими заходами будуть ті, які пов'язані з виконанням вимог Міжнародного валютного фонду, оскільки нам необхідно забезпечити продовження співпраці", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського звинуватили Раду в порушенні домовленостей

Крім того, додав представник АП, йдеться, зокрема, про відновлення відповідальності за незаконне збагачення. "У нас є новий концепт... Він дозволяє, в тому числі, реагувати на незаконно нажиті статки, які були нажиті до набрання цим законом чинності. Ми його запропонуємо найближчим часом, цей законопроект", - зауважив Рябошапка.

Також, зазначив він, йдеться про низку законопроектів, які пов'язані з реформою судової та правоохоронної системи, а також з економічними питаннями.

Крім того, є законопроект, який пов'язаний із перезавантаженням антикорупційної інфраструктури, з удосконаленням діяльності антикорупційних органів. Рябошапка пояснив, що йдеться про Національне агентство з питань запобігання корупції, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, а також про вдосконалення роботи системи електронного декларування.

Також представник АП зауважив, що найближчим часом буде подано, зокрема, законопроект про імпічмент. "Законопроект про недоторканність народних депутатів теж уже є сьогодні в парламенті. Парламент міг би його проголосувати. Він готовий до другого читання", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський у день інавгурації у Верховній Раді закликав народних депутатів ухвалити низку законів, серед яких, зокрема, і щодо відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.