Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський "подякував" депутатам Верховної Ради і зазначив, що своєю бездіяльністю вони лише підтверджують правильність рішення про розпуск парламенту.

Про це йдеться в новому відеозверненні глави держави, оприлюдненому на сторінці Адміністрації президента в Facebook.

"Президент повинен бути об’єктивним, тому, коли є за що, потрібно хвалити. Я хочу похвалити і від щирого серця сказати нашій Верховній Раді "Величезне дякую", - сказав він.

Відео дня

Зеленський зазначив, що після розпуску парламенту в нього були сумніви, а чи не помилився він з цим рішенням.

Читайте такожРозпуск Ради. Як позови до Верховного і Конституційного суду можуть вплинути на хід виборчої кампанії

"Після розпуску парламенту в мене були думки - раптом я помилився, може я даремно їх розпустив, може депутати готові працювати, приймати важливі рішення. Що зробили депутати за ці дні? Залишили мажоритарку, залишили недоторканність, залишили старих міністрів, залишили старих силовиків на посадах, залишили можливість не відповідати за незаконне збагачення. Як багато вони залишили наступним поколінням, своїм дітям і онукам. Дякую! Дякую, що своєю "плідною" працею доводите усій країні, що рішення про розпуск Ради було правильним. Дякую, що перед парламентськими виборами не вводите народ в оману, не намагаєтеся сподобатися виборцям, а залишаєтеся собою, продовжуєте прогулювати і кнопкодавити, доводите усі ті гарячі слова, які вам адресують громадяни. Вони всі - заслужені. Рівень вашої підтримки був 4%. Але дякую, що не зупиняєтеся і продовжуєте пробивати дно. Люди все бачать і все розуміють. 21 липня вони все це оцінять. Обов'язково! Тож зробимо їх ще раз!", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.