Верховна Рада / REUTERS

Представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський запевняє, що указ глави держави про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України відповідає Конституції.

Про це він заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

Читайте такожТимошенко закликала партії Зеленського і Вакарчука об'єднатись з "Батьківщиною" на виборах

Відео дня

"При підготовці проекту указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і про призначення позачергових виборів юридична чіткість усіх формулювань була максимально повно вивірена. З точки зору відповідності указу президента Конституції України сумнівів у нас немає", - наголосив Веніславський.

За його словами, указ виданий на підставі Конституції, яка дозволяє президенту України достроково припиняти повноваження Ради у визначених Конституцією випадках. 

"Президент діє у межах своїх повноважень, закріплених статтею 106, і з дотриманням тої процедури, яка передбачає ухвалення рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Було проведено консультації з лідерами депутатських фракцій, з керівництвом парламенту", - зауважив він.

Він також додав, що одна з ключових тез, яку команда відстоюватиме у Конституційному суді, полягає в тому, що юридичне обґрунтування того, чому президент Зеленський застосував своє конституційне право і припинив повноваження парламенту, багато разів цитувалося у виступах під час консультацій. 

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 червня, візьме участь у засіданні Конституційного суду, який розгляне його указ про розпуск Верховної Ради.