Петро Порошенко / REUTERS

Секретар Ради національної ради безпеки та оборони Олександр Данилюк розповів, як Порошенко лобіював свої бізнесові інтереси на посаді міністра економіки в уряді Азарова за часів Януковича.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"У нас був один цікавий момент, коли він (Порошенко - ред.) вирішив запровадити мита на імпортні автомобілі через комісію, яка знаходилася під його Мінекономіки. Це було в його бізнес-інтересах, тому що він був дотичний до корпорації "Богдан". І їм було вигідно, щоб захистити своє виробництво, ввести мито на імпорт.  Я йому сказав, що it's not good, так не можна робити. Він не відреагував. Тоді я йому написав листа від координаційного центру, що так і так, насправді це не захищає виробника, тому що ви не виробляєте, а просто займаєтесь крупновузловою збіркою. Таким чином, ви просто заробляєте гроші, збільшуючи вартість авто для людей",- розповів Данилюк.

Відео дня

Читайте такожПорошенко напередодні виборів у Раду поводиться як першокласник - політолог

За словами Данилюка після цього Порошенко зателефонував йому по відкритій лінії.

"Він мені телефонує і каже: "Я спеціально телефоную по відкритій лінії сказати, що ви не праві, я вважаю, що це правильне рішення, треба захищати вітчизняного виробника". Я кажу: "Так, із цим я згоден, але не в вашій ситуації", - зазначив нинішній секретар РНБО.

Цей випадок Данилюк назвав "стичкою", яка потім мала свої наслідки.

"Коли він пішов з уряду, то "осадочек остался", - додав він