Парубій закликає СБУ негайно відреагувати на анонсований телеміст з агресором / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Службу безпеки України негайно відреагувати на анонсований телеміст між російським телеканалом «Росія1» та українським «NewsOne».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час Погоджувальної ради.

Читайте також"Працюємо над рішеннями": в РНБО відреагували на телеміст каналу Медведчука із пропагандистами РФ

Відео дня

«Медведчуківський проросійський канал «NewsOne» 12 липня планує провести спільний телемарафон із пропагандистським державним телеканалом «Росія1». На моє переконання, це відверта провокація антиукраїнських сил», - переконаний спікер.

За словами Парубія, на шостому році війни «продажні політики та їхні прислужники вирішили про щось поговорити з ворогами та вбивцями».

«Тому я хочу закликати сьогодні Службу безпеки України негайно відреагувати на брутальне порушення законів України. Також закликаю Національну раду з питань телебачення і радіомовлення негайно провести засідання і розглянути питання, щоб позбавити антиукраїнське ЗМІ ліцензії на мовлення», - підкреслив спікер.

Голова ВР додав, що такий телеміст взагалі ніколи не повинен проводитися. «Це інформаційна атака ворога, яку ми повинні спільно відбити», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, телеміст «Треба поговорити» між російським телеканалом «Росія1» та українським «NewsOne» заплановано на 12 липня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк назвав провокацією анонсований телеміст.