REUTERS

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, Управління спеціальних розслідувань ГПУ у кримінальному провадженні про вчинення умисних вбивств учасників акцій протесту та за іншими фактами незаконної протидії протестним акціям в період листопада 2013 року – лютого 2014 року зібрало докази причетності керівників органів внутрішніх справ до організації здійснення силової операції правоохоронних органів в ніч на 19 лютого 2014 року з метою розгону учасників акції протесту на Майдані Незалежності у Києві.

За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому в.о. начальника Головного управління МВС України в місті Києві та його заступнику, начальнику громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві в організації штурму Майдану та відданні наказу на таку операцію, в результаті чого внаслідок протиправного застосування фізичної сили та спеціальних засобів працівниками правоохоронних органів були вчинені вбивства 13 громадян та спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості більш як 130 особам.

Читайте такожПередано до суду справу полковника міліції за розгін Майдану в Харкові

Відео дня

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Підозрювані оголошені у розшук.

У Генпрокуратурі уточнили, що йдеться про колишнього в.о. начальника столичного главку міліції Валерія Мазана та його заступника Петра Федчука.