Мінгареллі: проблеми у роботі САП пов'язані з Назаром Холодницьким / фото УНІАН

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі висловлює переконання, що проблеми у роботі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пов'язані з її керівником Назаром Холодницьким.

Про це посол ЄС сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Європейська правда".

"Ми сподіваємося, що складнощі, з якими Спеціалізована антикорупційна прокуратура стикається вже понад рік, так чи інакше зникнуть і почнеться нормальна співпраця між САП і НАБУ. А вона є необхідною", - наголосив посол ЄС.

Відео дня

Зокрема, стосовно Спеціалізованої антикорупційної прокуратури він сказав: "Цілком зрозуміло, що проблеми пов'язані особисто з паном Холодницьким".

"Не моя робота вирішувати, чи треба його міняти, чи ні, але очевидно, що керівник САП має бути здатним до доброї співпраці з НАБУ, чого зараз немає", - зауважив Мінгареллі.

Крім того, він відзначив неефективність у роботі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Читайте такожЗеленський "перезавантажить" НАБУ і САП, якщо не побачить результатів роботи за три місяці - Рябошапка

"Ми розраховуємо, що НАЗК запрацює повноцінно, адже зараз цього немає – якнайменше, вони не здатні перевіряти е-декларації. Ми вважаємо, що вони повинні отримати ті засоби та тих людей, які дозволять їм бути ефективнішими", - наголосив Мінгареллі.

"НАЗК з якоїсь причини не може запустити автоматичну верифікацію е-декларацій. Але я не даватиму вказівок, що треба замінити цю, цю і ось ту людину, щоби це запрацювало, ні. Це завдання України – зробити необхідні кроки, щоби перевірка декларацій запрацювала", - додав він.

Окремо дипломат висловив сподівання, що Вищий антикорупційний суд розпочне роботу з 5 вересня, а Верховний суд почне приносити результати. "В тому сенсі, що він почне працювати як годиться і як варто було очікувати від реформованого Верховного суду", - додав посол.

"І, нарешті, ми сподіваємося, що ваша держава продовжить оновлення суддівського складу, наймаючи суддів за новими процедурами, і Генпрокуратура нарешті також оновиться, бо те, як вона працює зараз, не є задовільним", - заявив він.