Ілюстрація / REUTERS

Україна наступного року може отримати фінансову підтримку США на сферу безпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сенатор Рон Джонсон (штат Вісконсін) заявив під час брифінгу після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, відповідаючи на запитання щодо ситуації з наданням Україні військової допомоги.

Читайте такожPolitico: Трамп затягує виділення Україні військової допомоги (відео)

Відео дня

"Зараз, зважаючи на те, що у нас добігає кінця фінансовий рік, чи буде це рішення ухвалено, залежить від часового виміру, тому що ми на кінці фінансового року", - сказав сенатор.

"Я зустрічався з президентом Трампом, і мої колеги, ми також надіслали йому листа, в якому переконували, щоб в цьому фінансовому році, що залишився, ці гроші були використані на надання допомоги Україні. Якщо цього не станеться, то ми переконані, що ухвалимо відповідне рішення щодо надання цієї фінансової допомоги на 2020 рік", - сказав Джонсон.

Своєю чергою сенатор Кріс Мьорфі (штат Коннектикут) відзначив прогрес України після Революції гідності.

"Зосередженість теперішнього уряду на тому, щоб долати корупцію, перемагати її, полегшує нам переконувати моїх колег у Вашингтоні у тому, що Україні необхідно продовжувати надавати допомогу", - сказав Мьорфі.

Як повідомляв УНІАН, раніше американське видання Politico писало, що президент США доручив своїй команді з питань національної безпеки - міністру оборони Марку Есперу і раднику президента США з питань нацбезпеки Джону Болтону - переглянути програму з фінансування підтримки безпекової сфери України. Через перегляд програми призупинилася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 млн доларів на безпекову допомогу Україні. Кошти не можуть витрачатися, доки відбувається перегляд програми фінансування, і термін використання цих коштів спливає 30 вересня цього року.

Наприкінці серпня Politico повідомило, що Пентагон завершив перегляд військової допомоги для України, який проводився за розпорядженням Білого дому, і дійшов висновку, що необхідно продовжувати надавати допомогу.