Президент пропонує змінити склад ЦВК / фото УНІАН

Завтра Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування планує розглянути подання президента щодо зміни складу Центральної виборчої комісії.

Про це у коментарі УНІАН повідомив член комітету Роман Лозинський (фракція “Голос”).

Читайте такожПерший пішов: у Раді на кнопкодавстві піймали нардепа-мажоритарника (відео)

Відео дня

Депутат зазначив, що бачив документ, але оскільки його ще не обговорювали на засіданні комітету, то «ще рано давати якісь висновки».

“Але вже видно, що монобільшість, яка в принципі послідовно намагається взяти контроль (і має на це всі можливості) над усіма структурами, планує змінити ЦВК для того, щоб місцеві вибори вже проходили з новою ЦВК, де будуть їхні представники”, - сказав Лозинський.

Він зазначив, що Конституцією передбачені ключові повноваження ЦВК, і за їх “невиконання або недоброчесне виконання було близько 26 судових справ під час виборів президентських в першому турі, якщо я не помиляюся”.

Лозинський додав, що “саме це зараз озвучують, як одну з ключових підстав” для звільнення членів ЦВК.

Водночас депутат зауважив, що називають ще якісь підстави для зміни складу Центрвиборчкому, але про них стане відомо завтра, коли подання розглядатиме профільний комітет.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 вересня, до Верховної Ради надійшло подання президента Володимира Зеленського щодо зміни складу ЦВК.