Зеленський зустрівся зі звільненими українськими військовими моряками / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що питання про виділення житла звільненим з полону морякам вже вирішене.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про він сказав на зустрічі зі звільненими українськими військовими моряками та членами їхніх родин, яка відбулася на парковому подвір’ї Маріїнського палацу у Києві.

Читайте такожЗвільнені з російського полону українські моряки проводять прес-конференцію (наживо)

Відео дня

Президент, зокрема, наголосив, що операція з повернення українців з Росії була надскладною. Зеленський також поінформував, що «наразі вже вирішене питання з виділенням житла звільненим морякам в Одесі».

Моряки, у свою чергу, подякували президенту за повернення додому, а декілька з них запросили главу держави на власні весілля, зазначили у прес-службі.

Також запрошені подякували Зеленському за те, що він носив на руках браслети з іменами утримуваних моряків.

Під час зустрічі глава держави вручив морякам подарунки – президентські годинники.

Зеленський вручив морякам президентські годинники / фото president.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв вирішити всі житлові та матеріальні проблеми звільнених українських політв’язнів та моряків. «У нас є робоча група, і всі проблемні питання з приводу квартир, житлові питання, питання з приводу ліків і будь-які грошові питання важливі для них - ми все це зробимо», - запевнив Зеленський.