Ткаченко наголошує на необхідності проведення дострокових виборів у Києві / фото УНІАН

Нардеп від "Слуги народу", киянин Олександр Ткаченко розповів, що за останні шість років у столиці приємніше стало жити переважно тим, хто поруч з міською бюджетною годівницею та прийняттям рішень про забудови.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, наголосивши на необхідності перезавантаження влади у Києві.

За словами Ткаченка, міська влада у Києві зможе працювати ефективно тільки в умовах розвиненої децентралізації та надання киянам реальних самоврядних повноважень.

Відео дня

"Йдеться про відновлення роботи районних рад та виконкомів. Усе, що розташоване на території району (від шкіл і дитсадків до тротуарів) – перебуває у віданні громади району. Тільки так, отримавши можливості управління, кияни матимуть реальний вплив на усі важливі процеси у місті", - пояснює нардеп.

Читайте такожКличко заявив про початок консультацій щодо дострокового припинення повноважень Київради

Він додав, що частина комунальних підприємств Києва має бути ліквідована, а їхні функції передані приватним підрядникам. Тоді, за словами Ткаченка, з'явиться можливість надавати якісні послуги киянам, оскільки компанії будуть змагатися на конкурентних засадах. Крім того, це забезпечить створення додаткових робочих місць, оптимізує витрати й ліквідує низку корупційних ризиків.

"У підпорядкуванні столичної влади мають залишитися тільки стратегічно важливі підприємства, що займаються енерго- і теплопостачанням, відповідають за безпеку киян, стратегічні транспортні перевезення та загальний розвиток міста, тощо", - наголосив депутат від "Слуги народу".

Також він поділився ідеєю, як ліквідувати затори у столиці.

"Якщо створити єдину маршрутну сітку й оптимізувати витрати на розвиток транспортної інфраструктури, кияни забудуть про затори. За 30 хвилин до центру міста і за 45 хвилин у будь-яку іншу точку столиці – це має стати стандартом для Києва", - заявив Ткаченко.

Нардеп також назвав безпеку киян безумовним завданням, яке можна реалізувати, встановивши додаткове освітлення, збільшивши патрулювання вулиць та розвинувши міську систему відеоспостереження.

Зачепив він й "сміттєву" проблему Києва, яка має вирішуватися комплексно – від своєчасного прибирання вулиць до комплексної переробки.

Серед пріоритетів влади Києва має бути й чиста та гаряча вода у помешканнях та початок очистки Дніпра та київських річок від мулу.

"А ще (серед пріоритетних завдань, - УНІАН.) наведення порядку із хаотичної забудови в місті, користь з якої мають одиниці, а страждають - усі громади. На кожну збудовану квартиру - паркомісце, новий будинок - зелена зона, садочки та школи в мікрорайонах, спортивні майданчики та заклади культури", - додав Ткаченко.

"Нічого в місті не може вирішуватися без нас. Тому позачергові вибори вже на часі- перезавантаження влади має відбутися вже цього року. Кияни заслуговують на те, щоб повернути собі гордість за місто", - підсумував нардеп від "Слуги народу".

Раніше народний депутат України від «Слуги народу» Олександр Ткаченко заявив, що у політсилі ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як мера, так і Київської міської ради.