Повідомлення про завершення розслідування розміщено на сайті Генпрокуратури / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України оприлюднила адресоване колишньому міністру доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича Олександру Клименку повідомлення про завершення досудового розслідування.

Відповідне повідомлення прокурора Олександра Литвинюка розміщене на сайті ГПУ.

"Клименко Олександр Вікторович, 16.11.1980 р.н., повідомляю Вас, що відповідно до вимог ст.ст. 111, 112 КПК України, слідчим управлінням Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні №42014000000000521 від 18.06.2014 за підозрою Вас та інших у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСуд заочно заарештував міністра доходів і зборів часів Януковича

Зазначається, що Клименко має право на ознайомлення та копіювання матеріалів досудового розслідування кримінального провадження, для цього йому необхідно прибути до Головної військової прокуратури ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня Печерський районний суд м. Києва заочно обрав колишньому міністру доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича Олександру Клименку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними ГПУ, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

У серпні у ГПУ повідомляли, що триває процес ознайомлення сторони захисту підозрюваного з матеріалами кримінального провадження.

У ГПУ наголошували, що адвокати підозрюваного жодного разу не з’явились у судове засідання для захисту інтересів свого клієнта, тому судом був залучений адвокат з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження стосовно Клименка було завершено 21 квітня 2017 року. Екс-міністру інкримінується ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (участь у вчиненні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочин невеликої тяжкості у сфері службової діяльності) Кримінального кодексу.