Арахамія: узгодження Україною так званої "формули Штайнмайера" - крок до проведення зустрічі в "нормандському форматі" / УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що погодження Україною так званої "формули Штайнмаєра" є просто кроком до проведення зустрічі у "нормандському форматі" і жодної зради в цьому немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав за результатами засідання фракції "Слуга народу"за участі президента Володимира Зеленського та зустрічі глави держави з лідерами інших фракції щодо погодження "формули Штайнмаєра".

"Це буде нормально: якщо народ України делегує владу, то він повинен хоча б якийсь період часу йому довіряти. Зараз ми всі довіряємо президенту в цьому питанні. Ми зараз зробили у закритому форматі зустріч з усіма головами фракцій. Вони все почули напряму, що ми, на жаль, зараз не можемо сказати суспільству. Все нормально. Зради немає навіть на 1%", - запевнив Арахамія.

Відео дня

Читайте такожЗеленський обговорив погодження "формули Штайнмайера" з лідерами політсил у ВР та фракцією "Слуга народу"

За словами Арахамії, під час зустрічі це зрозуміли усі лідери фракцій. "Я точно почув, що всі зрозуміли, що це просто наступний крок, щоб відбулась наступна зустріч у "нормандському форматі", - наголосив він.

Як сказав Арахамія, все, що зараз відбувається, це підготовка до зустрічі лідерів країн "нормандського формату", і "не можна її розголошувати. Коли ми її розголошуємо, ми підвищуємо ризики того, що вона не відбудеться".

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної "червоної лінії".

"Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої", - підкреслив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупований районів Донбасу має обговорюватися у "нормандському форматі".