Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна не підписувала жодних угод з підконтрольними Росії незаконними формуваннями "ЛДНР", а погодила "формулу Штайнмаєра" листом на ім'я спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні, яке транслювалося на українських телеканалах.

"Чи підписували ми якісь спільні угоди з так званими "ДНР" чи "ЛНР"? Ні! Ми відправили окремого листа пану Сайдіку, де засвідчили узгодження позицій по тексту цієї формули", - заявив Зеленський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмаєра».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної «червоної лінії».