Президент привітав учителів з професійним святом / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський привітав учителів з професійним святом.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, президент разом з дружиною Оленою провів зустріч з учителями – переможцями конкурсів «Учитель року-2019» та Global Teacher Prize Ukraine 2019 з нагоди Дня працівників освіти України.

«Дуже поважаємо вашу професію. Я думаю, що це одна з найголовніших професій», – наголосив глава держави.

Відео дня

Зеленський зазначив, що обидві його бабусі були вчительками, а батько викладає у виші.

Читайте такожДень вчителя: міністр освіти запустила флешмоб "вдячності" (відео)

«Ми завжди пишалися цією професією. Хочемо вас привітати зі святом», – сказав президент, звертаючись до освітян.

Перша леді Олена Зеленська зазначила, що шкільна освіта в Україні має постійно вдосконалюватися, щоб відповідати викликам часу.

«Ми – батьки, тому дуже зацікавлені в тому, щоб відбувалися позитивні зміни у шкільній освіті. У нас діти вчаться у гарній школі, і дуже хотілося б, аби всі вчителі почувалися такими ж щасливими, як у цій школі», – сказала Зеленська.

За словами дружини президента, важливо, щоб кожна дитина знайшла свого вчителя на все життя – ту людину, яка може навчити її життєвих принципів.

«Якщо у тебе є Вчитель з великої літери, то він усе життя з тобою. Ти завжди його згадуєш. Якщо така людина дає моральну підтримку, ти все життя йтимеш своєю дорогою», – сказала Зеленська.

Організатор премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин передала президенту вітання від учителя, який викладав у нього фізику. У відповідь Зеленський згадав, що його вчитель фізики міг зацікавити учнів оригінальними методами вивчення предмета.

Відповідаючи на запитання освітян, які навички та якості, здобуті у школі, знадобилися йому на шляху до посади президента, Зеленський зазначив, що перш за все це комунікабельність, людяність, бажання відстоювати справедливість, уміння розібратись у складній ситуації. Зеленська додала, що велике значення має вміння захищати власну точку зору.

Під час зустрічі вчителі також торкнулися проблем роботи сільських шкіл, зокрема необхідності забезпечення рівних можливостей та умов навчання дітей з міст і учнів, що проживають у селі. Міністр освіти і науки України Ганна Новосад зазначила, що у державному бюджеті на наступний рік планується збільшити фінансування опорних шкіл та шкіл у сільській місцевості.

Зеленський наголосив, що вважає професію вчителя однією з найголовніших / фото president.gov.ua

Президент також наголосив на важливості підключення шкіл, зокрема в селах, до інтернету. Зеленський запропонував розробити відповідну програму з метою залучення бюджетних коштів.

Наприкінці зустрічі глава держави вручив освітянам подарунки.

Зеленський вручив освітянам подарунки / фото president.gov.ua