Протести проти "формули Штайнмаєра" пройшли в низці міст, у тому числі в Києві / Facebook, Андрій Смолій

Глава комітету Верховної Ради з міжнародних відносин, нардеп від партії "Слуга народу" Богдан Яременко вважає мітинги проти "формули Штайнмаєра" нормальним явищем, але закликає не нагнітати ситуацію, адже "ні про яку капітуляцію не може йти і мови".

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

Читайте такожШтайнмаєр відреагував на критику своєї формули по Донбасу

Відео дня

Яременко запевняє, що позитивно ставиться до акцій протесту, адже питання миру і війни є важливим й думка громадськості має бути почута. Водночас, на думку нардепа, гасло "Ні капітуляції" свідчить про нерозуміння ситуації. 

"Капітуляція, якщо і була в Україні, коли було закладено основу всього того, що зараз раптом почало турбувати людей - це формула Штайнмаєра і так далі - це вересень 2014 року і лютий 2015 року, коли було підписано Мінські угоди, де є все те, на що погодився Кучма у вересні цього року", - пояснив Яременко.

За його словами, у підписаному представником України в тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою документі немає нічого того, чого не було б в підписаних Україною Мінських угодах. А відмова від мирних переговорів, вважає Яременко, дуже небезпечна позиція - вона буде вести до ізоляції України.

"Я розумію, що мирні переговори не повинні відбуватися за рахунок принципових речей, але не жертвувати чимось в цих переговорах - ми не зможемо. Тому не треба боятися формули Штайнмаєра, не треба говорити про капітуляцію - вона вже відбулась. Більше, ніж було - вже ніхто не допустить", - наголосив представник "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, Богдан Яременко переконаний, що Україна не зможе без наслідків відмовитися від імплементації так званої «формули Штайнмаєра» щодо Донбасу.