Федур запевнив, що подаватиме апеляцію на рішення суду / фото: УНІАН

Адвокат колишнього депутата Сергія Пашинського Андрій Федур заявляє про те, що прокурор не надав нових доказів у справі про стрілянину після поновлення провадження у 2019 році.

Про це він сказав в ефірі програми «Нині вже» на Hromadske.

«З моменту закриття справи у 2017 році за відсутності складу злочину до поновлення провадження та оголошення підозри у 2019 році, жодних нових доказів проти Пашинського не здобули», - розповів Федур.

Відео дня

Він додав, що 9 жовтня має відбутися судове засідання, на якому оголосять повний текст судового рішення.

«Тільки завтра я дізнаюся, чому суд визнав обґрунтованою підозру, чому визнав наявність якихось ризиків. При тому, що прокурор жодних доказів не подавав. Тоді ми будемо бачити, що є в рішенні суду», - зазначив захисник Пашинського.

Читайте такожПашинському загрожує фізичне знищення у Лук’янівському СІЗО - адвокат

Федур запевнив, що подаватиме апеляцію на рішення суду щодо взяття Пашинського під варту на два місяці.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутату чотирьох скликань Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент між Пашинським і жителем Васильківщини В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет "Глок", який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.