Видані мешканцям Донбасу паспорти РФ у Німеччині не визнаватимуть  / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ Німеччини наказало всім німецьким консульствам не визнавати російські паспорти, видані громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це посол України в ФРН Андрій Мельник повідомив у Twitter.

Читайте такожУкраїна висунула РФ свої умови для переговорів у "нормандському форматі"

Відео дня

"Зрада скасовується: керівництво МЗС Німеччини особисто повідомило мене про вказівку всім німецьким консульствам не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі", - написав Мельник.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської і Донецької областей.

20 червня лідери держав та урядів країн-членів Євросоюзу заявили про готовність не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі.

У жовтні Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх дій надіслали країнам-членам Євросоюзу та іншим країнам ЄС, які не входять у Шенгенську зону, рекомендації щодо здійснення контролю над заявками на отримання віз, що подаються жителями окупованих районів Донбасу.