Підтримати Пашинського у суді прийшли Турчинов, Парубій, чинні та колишні нардепи / фото УНІАН

Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги на рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою екс-народному депутату Сергію Пашинському, підозрюваного у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження.

Як передає кореспондент УНІАН, на початку засідання один з адвокатів Пашинського Андрій Федур подав клопотання про те, щоб його підзахисного випустили зі скляного боксу у залі суду, і він міг сісти поруч зі своїми захисниками.

Читайте такожПашинському загрожує фізичне знищення у Лук’янівському СІЗО - адвокатСуд задовольнив це клопотання.

Відео дня

Також суд повідомив, що ряд народних депутатів, переважно 8-го скликання, які прийшли на засідання, висловили готовність взяти Пашинського на поруки. Серед них Андрій Парубій, Андрій Тетерук, Микола Величкович, Олександр Сочка, Микола Княжицький.

Крім цього на засідання суду підтримати Пашинського прийшов екс-секретар РНБО Олександр Турчинов.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня.

Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо цього конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали, останнього разу – у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.