Ігор Коломойський / REUTERS

Бізнесмен Ігор Коломойський порадив екс-президенту Петру Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях.

"Петру Олексійовичу треба дуже обережно висловлюватися на адресу "1+1" і бажано Коломойського, бо ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за 5 років…", - заявив Коломойський у коментарі "Українській правді".

"У кінці 2014 року чи десь на початку 2015 р. відбувся конкурс з продажу 25% акцій "Вінницяобленерго", які ще тоді знаходилися в фонді держмайна і, коли одна з наших компаній брала участь (у конкурсі – ред.) торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що "нафіга ти подався на цей конкурс підняв мені ціну" і тому подібне. Особисто зізнався, що це його акції. І що через те, що подалася якась компанія, пов’язана зі мною, він обурювався, бо довелося зробити зайвих два-три кроки і більше заплатити", - розповів бізнесмен. 

Відео дня

За його словами, Порошенко був вкрай цим незадоволений, перебуваючи вже на посаді президента.

"Тому коли він каже, що не має до цього ніякого відношення…ця компанія ("Енера Вінниця" – ред.)  – це 100 відсотків його дочірнє підприємство, яке належить "Вінницяобленерго" чи тим, же акціонерам, яким належить "Вінницяобленерго". І він має пряме відношення до підвищення тарифів", - наголосив Коломойський. 

За його словами, у 2013-2014 рр. Порошенко, ще до того, як став президентом, позичив Костянтину Григоришину 50 мільйонів доларів. А взамін він взяв під заставу акції "Вінницяобленерго". Кошти Григоришин нібито отримав від Порошенка через офшори.

Коломойський розповів, що Григоришин із Порошенком досі не розрахувався і кому наразі належать акції "Вінницяобленерго" в бізнесмена не знають: "чи то Григоришину строк погашення заборгованості продовжили, чи то Порошенку уже перейшли у власність".

Також Коломойський порадив Порошенку готуватися до цивільних судових процесів, які його очікують.