Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі співробітниками НАБУ та САП, під час якої заявив, що на антикорупційні органи ніхто впливати не має наміру та наголосив на необхідності притягнення до відповідальності, в першу чергу, топ-корупціонерів.

Як передає кореспондент УНІАН, зустріч відбулась у приміщенні Бюро у Києві.

Читайте такожЗеленський проведе екстрену зустріч з керівниками НАБУ і САП

Відео дня

На початку зустрічі директор НАБУ Артем Ситник відзначив, що «колектив зібраний у тому форматі, в якому він є. Це якраз ті люди, які 4 роки змагалися зі старою корупційною системою, витримали всі випробування і готові до нових звершень».

Співробітники НАБУ і САП зустріли президента оплесками. Своєю чергою Зеленський заявив: «Це ми хотіли б вам поаплодувати. Шановні детективи НАБУ, прокурори САП, спецназ (НАБУ – УНІАН). Мені особисто дуже приємно тут», - заявив він.

Зеленський наголосив на тому, що він поважає роботу антикорупційних правоохоронних органів і «кожного з вас».

«Я чесно хотів би з вами познайомитися, з кожним. Поки що мало часу для цього, але хотів би вас привітати, сказати, що сьогодні такий запит суспільства на перемогу справедливості для того, щоб всі корупціонери були за гратами. А це вже тільки ваші повноваження, тільки ваш професіоналізм і ваша енергія. Чому я приїхав до вас з моїми колегами – ми приїхали, щоб вас зарядити цією енергією, щоб ви розуміли, що ми на вас впливати не будемо і не хочемо», - додав він.

Проте, президент зауважив, що «ми дуже хочемо, як люди, які представляють суспільство, я, як обраний президент України, я дуже хочу, щоб ви знали, що руки у вас не зв’язані, будь-ласка, ми дуже хочемо, щоб всі корупціонери, щоб усі топ-корупціонери, щоб вони дійсно відповідали за законодавством, щоб вони дійсно отримали заслужені вироки…зараз у нас є великий шанс», - підкреслив глава держави.