Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що РФ готова до зустрічі в «нормандському форматі», якщо вона буде добре підготовлена.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він повідомив на спільній прес-конференції в Будапешті з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Путін прокоментував зустріч президента України з добровольцями.

Відео дня

Читайте такожОкупанти сьогодні на тлі розведення сил гатили на всіх напрямках

«Я не думаю, що я маю право давати оцінки президенту України, особливо в його контактах з націоналістами. Сам пан Зеленський на українського націоналіста, природно, не схожий, але чи зможе він впоратися з ними - мені важко сказати», - сказав Путін.

За його словами, «журналісти мають давати оцінку - чи правильну він вибрав форму спілкування як президент і верховний головнокомандувач – на лінії розмежування вмовляє людей, які відмовляються підкорятися його наказам».

Путін вважає, що питання в тому, чи доведе Зеленський до кінця те, що було сказано публічно, і що він вважає за доцільне зробити.

«В цьому випадку - це не таке вже складне питання - розведення протиборчих сторін на лінії зіткнення у двох населених пунктах - це тягнеться роками. Тепер ясно чому, тому що націоналісти не хочуть йти і випускати українські війська», - зазначив російський лідер.

«Чи доведе українська влада це питання до остаточного вирішення, я не знаю, але від цього справді багато залежить з точки зору врегулювання на Донбасі. Що стосується зустрічі в «нормандському форматі» - ми завжди готові до будь-яких зустрічей, у тому числі в «нормандському форматі», аби вони були добре підготовлені і не вели до порожніх розмов, а закінчувалися б результатом, який йшов би на користь врегулювання в цілому», - додав Путін.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня о 12.00 в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 почався процес розведення сил і засобів по обидва боки від лінії розмежування. Зокрема, в районі Золотого сили і засоби відводяться на відстань 1 км, процес повинен тривати не більше 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не покинули жодного населеного пункту.

Командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що ЗСУ в разі якихось провокацій противника в Золотому готові захистити цивільних.