Арахамія вважає, що Скороход має бути виключена з фракції / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ініціюватиме виключення з фракції народного депутата Анни Скороход, чоловік якої, за його словами, "залякував" депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожНардеп Кива біля трибуни Ради відзначився дивною поведінкою (відео)

Відео дня

"Ви можете відкрити всі правки, які подавала Скороход: вони співпадають на 97% з правками окремих олігархічних груп, які були подані через інші політичні сили, зокрема "БЮТ", наприклад, по газу. Просто слово в слово. Людина сидить, на комітет приходить її чоловік... Алякін у розшуку в Російській Федерації. Вона сама працювала у біглого олігарха, помічницею цього Онищенка", - заявив Арахамія.

За його словами, до Скороход неодноразово зверталися щодо того, що вона "робить щось не те".

"Ми тільки на наступному засіданні фракції хотіли піднімати питання щодо виключення її з фракції. Тому що вона не працює на фракцію, вона не працює на "Слугу народу", вона працює на якісь чиїсь власні інтереси. Не її інтереси, тому що я бачу, що в неї інтересів немає власних, вона агент когось", - наголосив Арахамія.

Він сказав: "Коли людина робить якісь лобіювання конкретних олігархічних груп, коли побачили, що вже пішла підозра, то що зараз тоді робити для захисту? Треба прийти і сказати: "Це за те, що я не голосувала про землю" чи будь-який інший привід... Для того, щоб просто захиститися".

Крім того, голова фракції заявив, що Алякін "залякував деяких депутатів". Водночас Арахамія не назвав їхніх прізвищ. На думку Арахамії, цим питанням має займатися Національне антикорупційне бюро України.

"Я буду виносити особисто рішення про виключення її із фракції. Немає ніякого змісту знаходитися у фракції, не підтримувати жодного рішення фракції... Навіщо вона нам у фракції?", - запитав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, Скороход заявила про тиск на неї через відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення.

З трибуни Верховної Ради вона сказала: «Сьогодні за мої політичні вподобання, за мої політичні бачення, за те, що я голосувала не так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного із замів адміністрації президента, одного із замів генерального прокурора Каська... Мого чоловіка було затримано незаконно. Підставою стали мої голосування в залі...».

Вона стверджує, що підставою для затримання її чоловіка нібито став «запит Російської Федерації від 2017 року». «До цього ніяких не було питань, а тут після червоної кнопки (йдеться про голосування проти підтримки законопроектів) іде затримання мого чоловіка», - сказала депутат.

Читайте також"Багато говорять, небагато працюють": Арахамія заявив про необхідність ротацій в низці комітетів ВР

Вона закликала президента Володимира Зеленського та правоохоронні органи «зупинити свавілля».

Минулого пленарного тижня Скороход плакала на засіданні парламенту, заявляючи, що не враховано її поправки до законопроекту.

Разом із тим, виступаючи з трибуни, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що партія немає жодного стосунку до затримання чоловіка Скороход.

За його словами, Скороход перебуває в цивільному шлюбі, і якщо «загуглити, то ви все зрозумієте».

«Ми, як політична партія, до цього не маємо жодного відношення. Ми самі зараз не маємо, що сказати, бо не знаємо, в чому справа», - зазначив він.

Арахамія повідомив, що Скороход «зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу - то є факт».

Пізніше Скороход заявила журналістам, що звернеться до правоохоронних органів щодо слів Арахамії і поки залишається в складі фракції. Вона заперечила твердження Арахамії, що пропонувала і давала гроші народним депутатам, та наголосила, що подасть заяву до САП, ДБР, НАБУ.

На запитання про кримінальну справу стосовно її чоловіка депутат не змогла дати конкретної відповіді, але сказала, що в нього був великий бізнес у Росії, а потім його «віджали». «Для того, щоб людина не могла повернутись, на нього відкрили кримінальну справу, кримінальну справу сфальсифіковано повністю», - підкреслила Скороход.