Скороход поскаржилася на затримання чоловіка - Арахамія їй відповів / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що нардеп від СН Ганна Скороход пропонувала своїм колегам "грошову допомогу".

Така заява з уст Арахамії пролунала під час засідання Верховної Ради 14 листопада.

Читайте такожАрахамія: нардепи від "Слуги народу" готові сприяти розслідуванню щодо нібито отримання ними хабара

Відео дня

Так, Скороход на засіданні парламенту поскаржилася, що її чоловік був затриманий нібито через її відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення.

“Сьогодні за мої політичні вподобання, за мої політичні бачення, за те, що я голосувала не так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного із замів адміністрації президента, одного із замів генерального прокурора Каська... Мого чоловіка було затримано незаконно. Підставою стали мої голосування в залі...”, - сказала Скороход.

Вона стверджує, що підставою для затримання її чоловіка нібито став «запит Російської Федерації від 2017 року».

«До цього ніяких не було питань, а тут після червоної кнопки (йдеться про голосування проти підтримки законопроектів — УНІАН) іде затримання мого чоловіка”, - сказала депутат.

Разом з тим, виступаючи з трибуни, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що партія немає жодного стосунку до затримання чоловіка Скороход.

За його словами, Скороход перебуває в цивільному шлюбі, і якщо “загуглити, то ви все зрозумієте”.

“Ми, як політична партія, до цього не маємо жодного відношення. Ми самі зараз не маємо, що сказати, бо не знаємо, в чому справа”, - зазначив він.

При цьому Арахамія повідомив, що Скороход “зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу - то є факт”.

Нагадаємо, раніше САП через поширену в ЗМІ інформацію відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідувалося можливе отримання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.  Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що депутати фракції "Слуга народу", а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. Політики поліграф пройшли. Лідер фракції Давид Арахамія заявляв, що знає про "непрямі факти" хабарництва депутатів від "Слуги народу".